לקוחות ופרוייקטים
החלק שאני הכי אוהב בעבודה שלי הוא הגיוון. אני עובד עם לקוחות מעניינים, בפרוייקטים שונים.
ממחקר מדיניות שמבקש לשנות את המציאות עבור מאות אלפי אנשים, ועד תוכנית עבודה שנתית לגיוס תמיכה ציבורית בעמותה. מארגונים שרק עכשיו יצאו לדרך וביקשו לגבש מסגרת פעילות, ועד ארגונים שחגגו עשור וביקשו לרענן את התוכנית האסטרטגית שלהם. כל יום הוא הזדמנות להכיר עוד אנשים ולשנות בעוד תחומים.
ליווי עמותת חיבוק ראשון
העמותה, שפועלת כבר 20 שנה, לא עסקה בעבר במדיניות ציבורית. מדינת ישראל כיום כלל אינה מגדירה תינוק המאושפז בבדידות, ומטרת הליווי הייתה להציב את הסוגיה על סדר היום הציבורי, ליצור שיתופי פעולה עם משרדי הממשלה הרלוונטיים ולקדם הכרה ונוהל טיפול ייעודי.
ליווי העמותה כלל יצירה והעמקת קשרי ממשל והופעות בזירה הציבורית לרבות ניסוח עמדות ותהליך פנימי להגדרת צרכים ויעדים, ליווי הופעות בוועדות הכנסת, תיאום פגישות עם מקבלי החלטות, והובלת דיון ראשון מסוגו בכנסת בנושא תינוקות נטושים בבתי חולים
עמותת חיבוק ראשון הוקמה ב-2004 במטרה להעניק תמיכה רגשית והתפתחותית לתינוקות המאושפזים לבדם בבתי חולים. מאז הקמתה, העמותה העניקה טיפול חם ואוהב ליותר מ-4,000 תינוקות שהיו זקוקים לחום ואהבה בזמן אשפוזם. המתנדבים והמתנדבות, המלווים על ידי צוות מקצועי מיומן, עוברים הכשרה מקיפה המאפשרת להם להעניק לכל תינוק את הטיפול האישי והרגשי לו הוא זקוק. העמותה, הפועלת ללא תמיכה ממשלתית, נשענת על תרומות מהציבור כדי להמשיך ולהרחיב את פעילותה.
ליווי ארגון לינק_20 בזירה הציבורית
הארגון, הפועל כרשת צעירים עם וללא מוגבלות, כולל גם קהילת בוגרים פעילה שפועלת להשפעה על התודעה הציבורית בישראל. לאחר פעילות רבת שנים בעיקר בזירה הדיגיטלית, ביקש הארגון להעמיק את יכולות ההשפעה שלו ולהרחיב את פעילותו גם אל תוך שדה המדיניות הציבורית והממסד הפוליטי.
יחד עם צוות הארגון בנינו תשתית פעולה בזירה הציבורית, כולל גיבוש תוכניות עבודה לצוותים השונים, הכשרת פעילים, מיפוי שחקנים בזירה הפוליטית ופיתוח אסטרטגיות לקידום מדיניות בתחומי נגישות, חירום, חינוך והשכלה גבוהה לצעירים עם מוגבלות
לינק 20 מבית שותפויות אדמונד דה רוטשילד היא רשת של צעירים עם וללא מוגבלות, הפועלת לקידום שוויון, גיוון וזכויות של אנשים עם מוגבלות. הארגון פועל באמצעות חיזוק המנהיגות הדיגיטלית, רישות הצעירים לקידום מטרות משותפות ופעילות לשינוי תודעה ציבורית באמצעות המדיה החברתית.
ניהול מחקר וכתיבת דו"ח עתיד הנגב
ניהול המחקר וכתיבת הדו"ח השנתי של קרן מיראז' והמועצה האזורית רמת הנגב. הדו"ח בחן את יישום התחייבויות הממשלה כלפי אזור הנגב, בדגש על תהליכי שיקום עוטף עזה לאחר מלחמת "חרבות ברזל", תוך שילוב של ניתוח מדיניות, מעקב תקציבי, וסקרי דעת קהל בקרב תושבי האזור.
הדו"ח הוא יוזמה של קרן מיראז' ומייצג אקט אזרחי משמעותי של פיקוח ציבורי על הממשלה. זהו פרסום שנתי שמטרתו להנגיש לציבור הרחב ולמקבלי ההחלטות מידע מהימן ומפורט על תוכניות ממשלתיות, קצב יישומן, התקציבים שהוקצו להן, והפערים שנוצרו לאורך הדרך.
הדו"ח משמש ככלי עבודה מעשי עבור קובעי המדיניות, רשויות מקומיות, עמותות ופעילים אזרחיים – במטרה לקדם פיתוח בר-קיימא, תכנון נכון, ומימוש בפועל של התחייבויות המדינה לתושבי הנגב.
קרן מיראז' ישראל היא קרן פילנטרופית פרטית שנוסדה על ידי דיוויד ולורה מיראז' בשנת 1998. בהשראת דוד בן גוריון, הקרן מושתתת על רוח החלוציות, היזמות והחדשנות של ישראל. הקרן מקדמת מגוון רחב של תוכניות בדגש על פיתוח הנגב, העלייה והחוסן החברתי במטרה לקדם את החברה הישראלית.
מחקר מדיניות בתחום היוצאים מהחברה החרדית
מטרת הפרויקט הייתה לייצר כלים לקידום מדיניות ציבורית שתסייע במימוש הפוטנציאל של יוצאים מהחברה החרדית.
הפרוייקט כלל מחקר בסוגיות חינוך, רווחה, תעסוקה וגורמים נוספים המשפיעים על יכולתם של יוצאים בשאלה להשתלב בהצלחה בחברה שאיננה חרדית.
במסגרת הפרוייקט בוצע ניתוח של המדיניות הקיימת במשרדי הממשלה וגופי הממשל השונים כלפי אוכלוסיה זו. הניתוח כלל מיפוי של הגורמים המסייעים באופן ישיר ועקיף ליוצאים בשאלה, לרבות בחברה האזרחית. בנוסף נערך מחקר עומק על תקציבי משרדי הממשלה המופנים לאוכלוסיה זו בתוכניות ממשלתיות שונות, לרבות באופן עקיף בתמיכות והתקשרויות עם עמותות הפועלות בתחום. לבסוף בוצעה השוואה של ההשקעה הציבורית באוכלוסיית היוצאים מהחברה החרדית לאוכלוסיות בעלות מאפיינים דומים.
הפרוייקט יצר בסיס איתן לפעילות ענפה בתחום המדיניות הציבורית.
Social finance Israel הינה חברה לתועלת הציבור אשר הוקמה בשנת 2013 במטרה לקדם הזרמת הון לפתרון בעיות חברתיות בישראל דרך שימוש בכלי מימון חדשניים. SFI, הפועלת כבית ההשקעות החברתי הראשון בישראל, מפתחת את סקטור השקעות האימפקט בארץ, שצפוי להועיל לכלל אזרחי המדינה.
באמצעות צוות של אנשי מקצוע מנוסים ממגוון רקעים חברתיים ופיננסיים, SFI מלווה משקיעים חברתיים, קרנות פילנתרופיות, יזמים, ממשלות וארגונים בארץ ובעולם, המעוניינים בהשגת תוצאות חברתיות מדידות ובתשואה חברתית לצד התשואה הכלכלית.
ריכוז הוועדה הממשלתית להנצחת נרצחים על רקע אנטישמי בתפוצות
ריכוז עבודת הוועדה הממשלתית והובלת ניסוח המלצות להנצחה ממלכתית של יהודים שנרצחו בפעולות איבה על רקע אנטישמי בתפוצות. כלל כתיבת דו"ח הוועדה, המלצות חינוכיות והצעות לפעולה ציבורית.ריכוז עבודת הוועדה הממשלתית להנצחת יהודים שקיפחו את חייהם בשל יהדותם בפעולות איבה על רקע אנטישמי בתפוצות, והובלת ניסוח המלצות למדיניות הנצחה ממלכתית. העבודה כללה גיבוש אמות מידה לזכאות להנצחה, כתיבת הדו"ח הממשלתי, המלצות לפעולה חינוכית וציבורית, והצעה להקמת מנגנוני הנצחה פיזיים ודיגיטליים.
הדו"ח הוגש למשרד התפוצות והמאבק באנטישמיות ואומץ על ידי ממשלת ישראל בהחלטה מס' 1783 מיום 27.5.2024.
משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות אחראי על קשרי ישראל עם קהילות יהודיות בעולם ועל מדיניות ממשלתית בתחום המאבק באנטישמיות.
קורס יסודות במדיניות ציבורית לעמותות
פיתוח והנחיית קורס מקצועי לעובדות ועובדי מגזר שלישי, בשיתוף ארגון 'מנהיגות אזרחית'. הקורס העניק כלים מעשיים לקידום מדיניות ציבורית ופעולה אפקטיבית בזירה הציבורית, כולל כתיבת ניירות עמדה, הופעה בכנסת, לובינג תקשורתי והיכרות עם תקציב המדינה.
מנהיגות אזרחית הוא ארגון הגג של המגזר השלישי בישראל הפועל למען חברה אזרחית מפותחת, מגוונת ומקצועית, הפועלת במגוון שדות חברתיים, לשיפור איכות החיים של אזרחי ישראל, תוך דיאלוג מתמיד עם הממשלה והכנסת, ותוך שיתוף פעולה עם הממשלה, הרשויות המקומיות, המגזר העסקי והפילנתרופיה. מנהיגות אזרחית הוא בית לעמותות ולארגונים חברתיים, המייצג את החברה האזרחית ומקדם מדיניות תומכת מגזר, מפתח תשתיות מקצועיות, מעודד פורומים ורשתות של ארגונים ומהווה מרכז ידע ומחקר למגזר השלישי.
כתיבת תוכנית אסטרטגית
לרגל ציון עשור לפעילותו של הארגון, גיבשתי עם הוועד המנהל של הארגון תוכנית אסטרטגית מקיפה אשר הגדירה את חזון הארגון, כיווני ההתפתחות שלו ואת מבנהו העתידי. התוכנית עסקה בשינוי תפיסת ההפעלה של הארגון ודרכים להרחבת נוכחות בשטח בבתי החולים.
התוכנית כללה תכנון מעמיק של מגוון תחומי פעילות: שמירה על רצף חינוכי לילדים מאושפזים, שילוב טכנולוגיות למידה מתקדמות, פיתוח ותוכניות מתמחים ומתנדבים.
בנוסף, הוגדרו מבנים ארגוניים חדשים, צורף מודל לתקינה והוקמו מערכות לניהול ידע ולפיתוח תכנים מקוריים. התוכנית כללה גאנט יישום רב-שנתי, תוכנית תקציבית, ואבני דרך למדידה והערכה של הצלחה.
סאסא סטון הינו ארגון חינוכי-חברתי השותף למשרד החינוך בקידום תחום החינוך לילדים מאושפזים בבתי החולים בישראל. הארגון הוקם ב-2013 ע"י פיליפ (ז"ל) והילדה סטון, ונותן מענה לכ-140,000 ילדים מאושפזים בשנה ב-41 בתי חולים (כלליים, פסיכיאטריים, שיקומיים וסיעודיים) ברחבי מדינת ישראל.
סאסא סטון מפעיל מערך מדריכים מקצועיים ומתנדבי שירות לאומי לטובת העשרת והארכת יום הלימודים בבתי הספר הפועלים בבתי החולים, מפתח ומטמיע תכניות וסביבות למידה חדשניות משולבות טכנולוגיה בהתאמה לילדים מאושפזים, ומתמחה בהכשרת והעשרת צוות ההדרכה והצוותים החינוכיים בבתי החולים בכלים חדשניים ללמידה.